Over mij & advies

Over mij en over dit weblog
Hallo! Ik ben Peter de Lange en ik hou dit weblog bij over verengingsrecht. Ik bespreek  uitspraken afkomstig van rechtspraak.nl over verenigingsrecht. Ik heb ook enkele pagina’s gemaakt met tips over verenigingsrecht.

Mochten er relevantie publicaties zijn in de juridische literatuur, dan houd ik me aanbevolen voor een link. Artikelen en annotaties, en pre-prints zijn ook welkom. Schrijf je een scriptie over verenigingsrecht? Stuur hem dan op!

Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ik werk nu bij een kantoor dat uitvinders (en bedrijven) helpt met octrooien en het beschermen van uitvindingen. Daarom heb ik meestal geen tijd om vragen te beantwoorden over verenigingsrecht.

Gelukkig zijn er in Nederland een aantal juristen die wel beroepsmatig gespecialiseerd zijn in verenigingsrecht.

Advocaat verenigingsrecht en jurist verenigingsrecht

Je kan kijken bij Utopie Advocaten – https://www.utopieadvocaten.nl/home-advocaten/rechtsgebieden/#verenigingsrecht

Ben je geen bestuurslid maar een gewoon lid van een vereniging en zoek je een betaalde juridische adviseur voor vragen over verenigingsrecht, dan kan het voor een helpen om duidelijk aangeeft dat je bereid bent om te betalen voor hun advies, een budget hebt van min. EUR 300 en een voorschotnota wilt betalen. 

(Uw naam hier ook kosteloos vermeld hebben? Stuur dan een mailtje – juni 2023)

Meer lezen: boeken verenigingsrecht
F.C. Kollen, De vereniging in de praktijk, Kluwer 2007 (744 p.) Google Books

Dijk/Van der Ploeg, Van vereniging en stichting, coöperatie en onderlinge waarborgmaatschappij, Kluwer 2013 (Google Books) (nieuwere editie 2021 – zie hier)

G.J.C. Rensen, Asser 2-III* (Overige rechtspersonen), Kluwer 2018 (bol.com)

Hamers, Schwarz, Zaman, Handboek stichting en vereniging, uitgeverij Paris 2018 (link)

Contact

Email: peter *a* peterdelange.nl

Meer info: peterdelange.nl